Sagan är över

Jaha nu är sagan över för denna gång. Vet inte riktigt hur det känns men just nu känns det bra o bara vara kompisar, det har saknats något som ja inte har kunnat satt fingret på. Men skönt att du har kännt samma sak. Men det finns vissa som troligen blir lite ledsna men det handlar ju inte om deras liv utan om våra o att vi i första hand ska var nöjda med livet. Men men har ju hittat en kompis till som jag tycker väldigt mycket om, är go o umgås med o får mig o skratta bara han drar på mun.  Den tjej som fångar dig ska va lycklig du är guld värd.

Galna ungar

det är det jag har på jobbet. Dom ringde o frågade om de fick sladda runt på skolans område i natt. Vem frågar om lov om en sådan ska, är det inte något man bara gör eller?
 O så frågade dom om jag skulle gifta mig. VA???????????????????????????? Tanken har ju knappt haft date med min hjärna. Fast visst liten date har dom väl haft, det skulle va mysigt men men då ska jag vara säker på att det håller livet ut.  Lika så med barn. Men tror nog ja vart lite röd i ansiktet när dom ställde frågan, måste nog erkännas.

Irrbloss

Då var tankarna där igen, orkar man verkligen med allt? Det har inte jag svar på, fy jag vill tillbaka till jobbet så fort som möjligt så jag slutar o fundera på saker o ting. Tänk om man visste hur livet skulle se ut i framtiden, vad mycket lättare det skulle vara då.
Känner mig som första tanken var när jag hörde ordet Irrbloss. Som en förvirrad människa, men det är kanske meningen. Men efter lite efterforskning så vet ja inte längre om man ska känna sig så förrvirrad fast okej det ska man nog göra, det finns så olika förklaringar vad ett irrbloss betyder.

Irrbloss

 är små lysande lågor som varierar i form och storlek. De rör sig i ojämn takt och ibland stannar de för att snart igen sätta fart. De har förväxlats med älvor och även näcken, men de är i själva verket en lykta som bärs av en Lyktgubbe.

Lyktgubben sägs vara en bonde som fuskat till sig mer mark, till exempel kan han ha flyttat skälmärkena till sin egen fördel. Som straff får han efter sin död vandra runt och rätta till de misstag han begått. Han är klädd i grönt, grått eller så har han röda byxor och är svart upptill. Han har en lång stav som han stöter ner i backen och säger rätt eller fel. När något märke är fel och han stöter sin stav i marken så slår det en stor låga från den.

Det händer att lyktgubben hjälper den som gått vilse genom att lysa vägen åt denne. Men han vill ha något i gengäld, lurar man Lyktgubben kan man råka väldigt illa ut.



Eller?

Irrbloss

Förr trodde man att de var själar av människor som utfört lika mycket ont som gott i livet och därför varken kommit till himlen eller helvetet. En annan uppfattning var att de skulle vara personer som lurats att gå ned sig i myrar och sedan efter sin död stigit upp som ett irrbloss, för evigt dansande runt platsen där de dött, ledande andra vilsna människor antingen till säkerhet eller till deras död.





Hur vill ja ha mitt liv?
En sak är säker, vill ha dig i mitt liv iaf, så go.


Allt som Världens Makter gör, det görs i en cirkel.
Himmelen är rund och jag har hört att jorden är rund som en boll och det är även stjärnorna.
När vinden är som starkast, far den runt i virvlar.
Fåglar bygger  sina nästen i rundlar, för deras religion är samma som vår.
Solen stiger upp och går ner igen i en cirkel.
Månen gör likadant och båda är runda.
Till och med årstiderna bildar en väldig cirkel genom att de växlar och alltid kommer tillbaka igen till det ställe där de en gång befann sig.
En människas liv är en cirkel från barndom till barndom.
Och så är det med allt där krafter rör sig.
 

(Svarta Älgen, Oglala Sioux 1863-1950)


Tycker detta är tänkbart eftersom allt man gör får man igen förr eller senare.


Örebro

Då var man hemma igen. vet dock inte om dett är platsen i mitt liv längre, har mitt jobb, mina vänner, min familj här men vet inte om det är här jag vill bo resten av mitt liv. Det är något som saknas i mitt liv just nu men har inte satt fingret på det än men det får väl tiden utvisa.
Har funderat denna vecka men vart inte mycket klokare för det. Ja veckan vart ju inte som jag tänkt mig direkt, först vart ja sjuk o nu igår vart cicci o anders sjuka, mitt fel? Nja kanske men dom hade inte magsjuka så som jag hade men men man vet aldrig. Fasiken bilen ville knappt start idag heller -26 stod bilens termometer på när vi rullade ner i Sälens byvid halv åtta imorse. O så mycket varmare har det det inte varit på hela dagen. - 20 står termometern på nu o jag måste ut med hunden en sista gång innan jag får besöka kudden (som ligger ute i bilen, som står ute). Det bästa med ressan var faktiskt o få komma hem. Har haft en mysig eftermiddag i din famn även om du pillade på ett ställe där man ska pilla om man vill tillbringa lång tid i famnen på mig. 



Kallt -22 o stormstyrka på toppen, ingen vidare bild o förknippa första resan till Trysil med


Sista dagen

dåså gör man sin sista dag i sälen för denna gång o jag som sagt att aldrig som skulle åka hit, nu har jag åkt hit dom sista fyra åren. hihi. men kul har det varit. Men nu längtar jag hem o få kramas lite ;) saknar dig. Du är så go. Fattar inte att du inte hade någon när ja träffade dig.

Ja o inga nyårslöten vart det heller men men brukar ju aldrig hålla dom så jag struntade i det denna gång.

 Var til trysil i går o fy vilka backar det var o fy vad det blåste det var ju storm när vi kom upp på toppen. O händerna frös ihjäl känndes det som  (ett visst rum hade suttit fint hela veckan för att värma upp sig i o det är inte bastun), fy nä ingen positiv bild av trysil fick man, o ont i nacken hade man sedan man gjorde världens snömoln i förgår, nu åker man inte på för fullt heller satan. har gått här hemma med vetekudde runt nacken både igårkväll o imorse.

Nä nu blir det kläder på o ut ibackarna fast jag har lite huvudvärk men som sagt imorgonbitti bär det iväg hem så sista dagen i backarna.

RSS 2.0